Opspannen en inlijsten

Hieronder kunt u lezen hoe wij van doek tot schilderij toewerken naar een mooi product voor bij u aan de muur. Nog steeds nieuwsgierig? U kunt ons ook gerust meer vragen stellen per email of WhatsApp. Wij behandelen ook veel voorkomende vragen op de Veelgestelde vragen pagina.

Ontvangen doek

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe handgeschilderde & unieke schilderijen. Nadat we een nieuwe schilder hebben ontmoet, er samen uit zijn over de prijs en hem of haar aan ons netwerk hebben toegevoegd, bepalen wij samen met de schilder welke doeken we deze maand zullen gaan maken en ontvangen. Soms hebben we een voorkeur voor een bepaald thema of formaat. Een andere keer laten we het in z'n geheel over aan de artistieke vrijheid van de schilder. Zodra er weer een paar leuke schilderijen klaar zijn worden de doeken door ons opgehaald, of per koker verstuurd naar Nederland.

Maken spieraam

Voor elke maat doek kopen wij een viertal spielatten in. Deze moeten zorgvuldig en met precisie in elkaar gezet worden. Zo zorg je dat doek goed opgespannen kan worden en later zonder problemen in de baklijst past.

Opspannen doek

Zodra het spieraam in elkaar gezet is, kan het doek op het spieraam gespannen worden. Symmetrie, genoeg spanning van het doek en de juiste techniek van gelijkmatige spanningsverdeling zijn hierbij van belang.

Bevestigen baklijst & ophangsysteem

Zodra het doek is opgespannen wordt deze zorgvuldig in de baklijst geplaatst en met klemmen symmetrisch op haar plek gehouden. Hierdoor kan de baklijst aan de achterkant op het doek worden geschroefd. Als laatste stap wordt er een ophangsysteem gemonteerd, zodat u het schilderij direct bij binnenkomst aan de muur kunt hangen! Ook voorzien wij de achterkant van het schilderij nog met een kleurrijke sticker van ons bedrijf en een sticker met daarop de vlag van het land van herkomst.

Navigeer naar: