Onze schilders

Wij zijn trots op de schilders die zijn aangesloten bij ons netwerk. Hieronder kunt u meer te weten komen over de kunstenaars achter de schilderijen. Wij proberen tijdens onze (zaken)reizen altijd weer in contact te komen met nieuwe talenten. Nadat het contact is gelegd en we het eens zijn over de prijzen en voorwaarden voor levering, voegen wij de schilders toe aan onderstaande overzicht en kunnen we beginnen met het plaatsen van maandelijkse orders.

Wij geven de schilders een eerlijke prijs voor hun doeken en streven er naar om een langdurige, zakelijke relatie met ze op te bouwen. Op de specifieke productenpagina’s ziet u ook precies welke van onderstaande schilders de afgebeelde schilderijen hebben gemaakt. Soms kan het zijn dat de informatie over de schilder ontbreekt. In dat geval viel ons oog op een schilderij waarvan de schilder op dat moment niet aanwezig of bekend was. Maar ook die doeken zijn soms zo mooi dat we ze niet achter kunnen laten!

Eric

Eric komt oorspronkelijk uit Liberia, aan de Oost-kust van Afrika. Hij is in 1999, tijdens de twee Liberiaanse burgeroorlog, naar de stad Accra in Ghana gekomen. Hier woont hij nu nog steeds. Zijn familie woont nog in Liberia. Hij heeft verschillende beroepen gehad, van kapper tot schoenmaker. Uiteindelijk heeft hij ontdekt waar hij echt goed in is en waar zijn passie ligt: bij schilderen. Hij heeft vervolgens geld gespaard en is naar een kunstschool geweest. Eric heeft sinds kort een eigen winkeltje in de craft village in Accra. Hij schildert voornamelijk met mesjes. Hiermee kan hij de verschillende lagen verf goed aanbrengen. Het liefst schildert hij vrouwen en dieren. Sinds een aantal maanden geeft hij les aan een leerling. Het is zijn droom om ooit een eigen schilderschool te hebben.

Helena

Helena is geboren in 1982 in Dar es Salaam. Het schilderen begon als een hobby thuis. Tijdens haar opleiding als kinderleidster nam ze schilderlessen. Ze werd snel beter en dit werd gezien. Ze werd gevraagd om student te worden bij de Tingatinga Art School. Nu is ze volwaardig schilder binnen de Tingatinga Society Coorperative. Ze hoopt steeds beter te worden en dat haar werk wereldwijd bekend wordt. Haar favoriete motieven om te schilderen zijn vissen, vlinders en mensen. Ze is  moeder van een dochtertje, houdt van dansen en zwemmen.

Raymond

Raymond is geboren in 1986. Direct na de middelbare school heeft hij zichzelf aangesloten bij de Tingatinga coöperatie, waar zijn halfbroer zijn leraar werd. Raymond maakt snel progressie en hij is erg ambitieus. Hij neemt verschillende schilderlessen om beter te worden en zijn stijl komt steeds dichter bij stijl van de beste schilders in de coöperatie. Hij houdt ervan om vogels te schilderen met veel details. In zijn vrije tijd kijkt hij graag films en kijkt naar voetbalwedstrijden.

Amani

Amani is geboren in 1982 in Dar es Salaam. In zijn jeugd was hij al goed in het tekenen van cartoons. Nadat hij de middelbare school had afgerond, heeft zijn schoonzus hem geleerd om te schilderen in de Tingatinga stijl. Sindsdien heeft hij zich steeds verder ontwikkeld en heeft zich uiteindelijk aangesloten bij de Tingatinga Coöperatie. Amani is bekend om zijn Maasai stijl, al kan hij ook veel andere stijlen. Hij is ook bekend om zijn ‘Serengeti schilderijen’, met honderden dieren. Zijn schilderijen hebben in exhibities gehangen in Zwitserland, Japan en Zweden.

Steven Mkumba

Steven Mkumba is een van de oudste en beste artiesten. Hij is bekend om zijn schilderingen van zebra’s, maar hij kan in principe alle dieren uit zijn hoofd schilderen. Hij tekent ook vaak ‘verhalen’, waarbij in één schilderijen meerdere kleine situaties zijn uitgebeeld. Soms wordt hij ook gevraagd om advertenties te illustreren. Zo heeft hij de illustraties verzorgd voor campagnes rondom het voorkomen van aids en de voorlichting rondom tetanus vaccinaties bij zwangere vrouwen. Hij houdt ervan om dingen op een grappige manier te schilderen die tot de verbeelding spreken. In 2010 heeft hij deelgenomen aan een exhibitie in Japan en was zeer succesvol daar. Mkumba is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij houdt ervan om s’avonds de bijbel te lezen en televisie te kijken.

Navigeer naar: